We built the barn studio towards the front of the property about four years ago predominantly as a creative space. 
Complete with storage and amenities, it features two offices, a bathroom, large central area with 16 foot ceilings panelled in the same reproduction detail as the garden room, and a second studio room that can be used for photo shoots etc. It has polished concrete floors and has a ‘loft style feel about it.
We added a simple kitchen, commercial warehouse style fan and lighting to give it a very minimalist feel, very different from the rest of the property.
 
It is set on half an acre, fully fenced and hedged for privacy with plenty of off street parking. We chose monument as the main exterior colour so it seems to blend into the background with a subtle architectural vibe. Inside it predominantly white giving it a very peaceful feel to create.
 
The last of the main out buildings on the agenda at Dorset to be completed is my current fabrication workshop.  Longer term we intend to convert it into a more finished creative space so the new parterre garden can be viewed from a vantage point.
 
My inspiration for the Workshop project is to feel as you walk inside that you have stumbled upon a 17th century artists studio.  It’s far enough from the main house, set on nearly half an acre so that once the hedges grow it will be an escape from reality and a place to read, design and share with family and friends with complete privacy.  As it is not joined to the house, I can indulge on going a little over the top with theme, colours and finishes.  I am aiming for a September 2021 completion as we have an event planned to launch the new space.
 
Stay tuned to hear more about the progress of the workshop project.
 
Adam